Over

Saudade Collective

De oorsprong van Saudade Collective ligt bij mijn liefde voor kunst, cultuur, ambacht en het vertellen van verhalen. Ik reis om me te verdiepen in andere culturen. Kijk naar kunst om me te laten inspireren. Vertel verborgen verhalen. Koester mijn erfstukken om de herinneringen die erbij horen.

Saudade Collective richtte ik (Valerie) op om een tegengeluid te laten horen. Een geluid tegen massaproductie en daarmee –in mijn ogen –tegen de ontzieling van een product.In de jaren dat ik werkzaam was in de interieurbranche, zag ik hoe collecties van grote merken tot stand komen. Men reist de wereld over op zoek naar bijzondere ontwerpen, die dan worden nagemaakt en in massaproductie worden genomen. De eerste keer dat ik dit proces van dichtbij zag, was een eyeopener. In mijn ogen werden het ontwerp, de maker (en daarmee een prachtig ambacht) tekortgedaan.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship

Foto: Marlou Photograpy

Zouden consumenten weten dat het zo gaat, vroeg ik me af. En als ze het zouden weten, zouden ze dan niet liever een andere keuze maken? Ik verdiepte me verder en ontdekte dat er meestal weinig te vindenis over de herkomst van interieurproducten. Het zou toch zo niet moeilijk voor een consument hoeven zijn om te kiezen voor mooi én eerlijk?

Onze Collectables

Met een collectie die niet alleen eerlijk en duurzaam geproduceerd is, maar ook prachtig en uniek is in vorm, materiaal en uitvoering, wil ik met Saudade Collective laten zien hoe het ook kan. Het zijn collectables waarvan jij als eigenaar niet alleen geniet omdat ze mooi zijn, maar ook omdat je weet dat de objecten voortgekomen zijn vanuit het ambacht van een maker, die het object onder goede omstandigheden en voor een leefbaar inkomen met de hand gemaakt heeft.

De totstandkoming van de Saudade Collectables begint bij mij, ik ben de verbindende factor tussen creatieproces en product. Ik wil zelf verbinden: wat gebeurt er als ik culturen, ambachten en makers bij elkaar breng? Iedere Collectable is een antwoord op die vraag. Ik ga op zoek naar en benader talenten met verschillende (culturele) achtergronden die mij inspireren en wiens visie aansluit op die van mij. Samen maken wij de ontwerpen en gaan we op zoek naar de mooiste vormen, kleuren en materialen. Dat, en het feit dat de Collectables met de hand gemaakt zijn, maakt onze collecties uniek.

Het verhaal van de maker en zijn/haar product, is voor mij een essentieel onderdeel van Saudade Collective. Naast dat ik transparant wil zijn over bijvoorbeeld materiaalkeuzes, wil ik mijn liefde voor makers en het ambacht delen, door jou mee te nemen in het maakproces. Ontmoet de ambachtsmensen, in woorden beeld, en ontdek hun passie maar ook hun struggles. Wat ging er allemaal vooraf aan het moment dat jij dit object in handen kreeg?

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship

Foto: Jet van Gaal Photography

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #collaboration #tabah #bali

Foto: Saudade Collective

Ons Collective

De makers van Saudade vormen een collectief. Zij delen een missie: duurzame en ambachtelijke producten creëren. Saudade Collective biedt hun een podium. Een podium waarop iedereen een plek heeft. Waar het product verrijkt wordt door een zichtbaar creatieproces, waarbij de bezieling van de maker intact blijft. Dit collectief van gelijkgestemden levert ook jou iets op. Bij Saudade Collective kun je kopen met een gerust hart. Onze collecties zijn duurzaam, eerlijk en handgemaakt, vanuit passie en liefde voor het ambacht én de wereld.
 

Bewust Ondernemen

Wat ik doe, is bewust ondernemen. Dat betekent dat ik altijd onderzoek welke opties er zijn, om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Bewust ondernemen is voor mij onlosmakelijk verbonden met positieve impact. Of op zijn minst, neutrale impact. De keuzes die ik maak hebben dus geen negatief effect op iets ofiemand anders. Zo zijn niet alleen de collecties, maar ook het verpakkings-en verzendmateriaal duurzaam en volledig recyclebaar.

Mijn streven is niet zozeer collecties ontwikkelen met het stempel ‘duurzaam’. Wel zou ik graag zien dat de collecties een ommekeer in de mindset van de eigenaar teweegbrengen. Ik hoop dat Saudade Collective jou bewust kan maken van het maakproces van een product, zodat jouw waardering voor deze handgemaakte creaties toeneemt en je jouw Collectables zult koesteren. Dat maakt decollectiestukken van Saudade Collective duurzaam.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship

Foto Saudade Collective

Over

Saudade Collective

De oorsprong van Saudade Collective ligt bij mijn liefde voor kunst, cultuur, ambacht en het vertellen van verhalen. Ik reis om me te verdiepen in andere culturen. Kijk naar kunst om me te laten inspireren. Vertel verborgen verhalen. Koester mijn erfstukken om de herinneringen die erbij horen.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship

Saudade Collective richtte ik (Valerie) op om een tegengeluid te laten horen. Een geluid tegen massaproductie en daarmee –in mijn ogen –tegen de ontzieling van een product.In de jaren dat ik werkzaam was in de interieurbranche, zag ik hoe collecties van grote merken tot stand komen. Men reist de wereld over op zoek naar bijzondere ontwerpen, die dan worden nagemaakt en in massaproductie worden genomen. De eerste keer dat ik dit proces van dichtbij zag, was een eyeopener. In mijn ogen werden het ontwerp, de maker (en daarmee een prachtig ambacht) tekortgedaan. ⁠

Zouden consumenten weten dat het zo gaat, vroeg ik me af. En als ze het zouden weten, zouden ze dan niet liever een andere keuze maken? Ik verdiepte me verder en ontdekte dat er meestal weinig te vinden is over de herkomst van interieurproducten. Het zou toch zo niet moeilijk voor een consument hoeven zijn om te kiezen voor mooi én eerlijk?

Onze Collectables

Met een collectie die niet alleen eerlijk en duurzaam geproduceerd is, maar ook prachtig en uniek is in vorm, materiaal en uitvoering, wil ik met Saudade Collective laten zien hoe het ook kan. Het zijn collectables waarvan jij als eigenaar niet alleen geniet omdat ze mooi zijn, maar ook omdat je weet dat de objecten voortgekomen zijn vanuit het ambacht van een maker, die het object onder goede omstandigheden en voor een leefbaar inkomen met de hand gemaakt heeft.

De totstandkoming van de Saudade Collectables begint bij mij, ik ben de verbindende factor tussen creatieproces en product. Ik wil zelf verbinden: wat gebeurt er als ik culturen, ambachten en makers bij elkaar breng? Iedere Collectable is een antwoord op die vraag. Ik ga op zoek naar en benader talenten met verschillende (culturele) achtergronden die mij inspireren en wiens visie aansluit op die van mij. Samen maken wij de ontwerpen en gaan we op zoek naar de mooiste vormen, kleuren en materialen. Dat, en het feit dat de Collectables met de hand gemaakt zijn, maakt onze collecties uniek. Het verhaal van de maker en zijn/haar product, is voor mij een essentieel onderdeel van Saudade Collective.

Naast dat ik transparant wil zijn over bijvoorbeeld materiaalkeuzes, wil ik mijn liefde voor makers en het ambacht delen, door jou mee te nemen in het maakproces. Ontmoet de ambachtsmensen, in woorden beeld, en ontdek hun passie maar ook hun struggles. Wat ging er allemaal vooraf aan het moment dat jij dit object in handen kreeg?

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship

Ons Collectief

De makers van Saudade vormen een collectief. Zij delen een missie: duurzame en ambachtelijke producten creëren. Saudade Collective biedt hun een podium. Een podium waarop iedereen een plek heeft. Waar het product verrijkt wordt door een zichtbaar creatieproces, waarbij de bezieling van de maker intact blijft. Dit collectief van gelijkgestemden levert ook jou iets op. Bij Saudade Collective kun je kopen met een gerust hart. Onze collecties zijn duurzaam, eerlijk en handgemaakt, vanuit passie en liefde voor het ambacht én de wereld.

Bewust Ondernemen

Wat ik doe, is bewust ondernemen. Dat betekent dat ik altijd onderzoek welke opties er zijn, om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Bewust ondernemen is voor mij onlosmakelijk verbonden met positieve impact. Of op zijn minst, neutrale impact. De keuzes die ik maak hebben dus geen negatief effect op iets ofiemand anders. Zo zijn niet alleen de collecties, maar ook het verpakkings-en verzendmateriaal duurzaam en volledig recyclebaar.

Mijn streven is niet zozeer collecties ontwikkelen met het stempel ‘duurzaam’. Wel zou ik graag zien dat de collecties een ommekeer in de mindset van de eigenaar teweegbrengen. Ik hoop dat Saudade Collective jou bewust kan maken van het maakproces van een product, zodat jouw waardering voor deze handgemaakte creaties toeneemt en je jouw Collectables zult koesteren. Dat maakt decollectiestukken van Saudade Collective duurzaam.