OUT OF OFFICE - ORDERS SHIPPED ON JUNE 24th

OUT OF OFFICE - ORDERS SHIPPED ON JUNE 24th

Onze Criteria

Creëren onder onze eigen voorwaarden, daar komt het op neer. Elke dag nadenken over wat er beter kan binnen ons bedrijf, in de interieurbranche, maar ook: privé.

Zou het niet fijn zijn om ervoor te zorgen dat de dingen waarmee je je huis inricht op een eerlijke manier worden gemaakt?

Voel je je goed bij elke aankoop die je doet? Je kunt het verschil maken door bewust te kiezen voor aankopen.

 

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #landoforigin #toodaloo
Land of Origen

Wij geloven dat traceerbaarheid – de kennis van waar een product vandaan komt, wie het heeft gemaakt en hoe – geen luxe moet zijn, maar een standaard. Daarom hebben we Saudade Collective van de grond af opgebouwd en staan we rechtstreeks in contact met de mensen binnen ons collectief.

Om bewustzijn het creatieproces te kunnen begrijpen, geloven wij in de noodzaak van transparantie en open communicatie – de kennis van waar een product vandaan komt, wie het heeft gemaakt en hoe. Na de productie vormen we een brug tussen onze ambachtslieden en ondernemers om onze collecties voor iedereen toegankelijk te maken.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #handmade #toodaloo
Handmade

Elk product is handgemaakt en – in de geest van Saudade – slechts in kleine oplage verkrijgbaar. Op deze manier ontstaat er zo min mogelijk restafval. Bovendien kunnen we ervoor zorgen dat de collecties net zo buitengewoon zijn als het collectief dat het heeft geïnspireerd. Uiteindelijk willen we onze mooie producten met je delen, zodat ze je kunnen inspireren om je meer bewust te worden van de echte waarde van wat je in je leven verzamelt.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #fairproduction #toodaloo
Fair Production

Wij geloven in het recht op eerlijke compensatie en zowel fysiek als sociaal veilige werkomstandigheden. Helaas is er geen universele norm die kan worden gebruikt om te bepalen of de arbeidsomstandigheden ethisch zijn. Een minimumloon volstaat in veel landen niet, dus kiezen wij voor een leefbaar loon. Door middel van gesprekken met de makers en werkplaatsen, open communicatielijnen en onze observaties zorgen we ervoor dat iedereen binnen ons collectief eerlijk wordt behandeld.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #artisancrafted #toodaloo
Artisan Crafted

Massaproductie versnelt het verdwijnen van ambachten. Daarom zetten wij een streep door massaproductie uit fabrieken. Onze filosofie is gericht op door de mens-gemaakte producten, verantwoord gemaakte producten met bezieling. We richten we ons op het in stand houden van (traditioneel) vakmanschap. Daarin zien we een belangrijk tegenhanger voor wat de moderne industrialisatie doet voor werk en consumptie. Door samen te werken met getalenteerde ontwerpers en ambachtsmensen uit verschillende landen en culturen, creëren we samen unieke producten.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #socialdevelopment #toodaloo
Social Development

Wevers, glasblazers, keramisten, houtbewerkers, textielexperts, goudsmeden en ontwerpers. We werken nauw samen met ambachtsmensen over de hele wereld en maken dankbaar gebruik van hun rijkdom aan expertise. We ondersteunen hun sociale ontwikkeling en de manier waarop zij hun vaardigheden doorgeven aan toekomstige generaties, van moeder op dochter, van meester op leerling.

#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #womenempowerment #toodaloo
Women Empowerment
Vrouwen, overal ter wereld, moeten toegang krijgen tot onderwijs, financiële onafhankelijkheid, economische kansen, gelijke behandeling en wettelijke bescherming. Wij geloven dat ons Collectief vrouwen sterk maakt in sociaal en economisch opzicht door onder andere eerlijke compensatie en veilige werkomstandigheden, zowel fysiek als sociaal.
#saudade #saudadecollective #saudade_collective #collective #craftsmanship #ecofriendlypackaging #toodaloo
Eco-Friendly Packaging & Transport

Wij gaan voor plasticvrij. Van onze producten tot aan de labels en verpakkingen, kiezen wij voor opties waar geen plastic in verwerkt is. Voor Saudade Collective dus geen gouden stickertjes en glimmende letters maar verpakkingen die gemaakt zijn van gerecyclede of regeneratieve vezels.

Voor onze verpakkingsmaterialen werken wij samen met Packhelp en Noissue. Wij gaan voor 100% recyclebaar, bedrukt met inkt op waterbasis en verlijmd met biologisch afbreekbare kleefstoffen. Bovendien worden onze productlabels gedrukt op Growing Paper, dat 100% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar is en verschillende soorten zaden bevat die in de aarde geplant kunnen worden en tot bloemen kunnen ontkiemen. Mooie bloemen voor jou en voor de bijen, vlinders en hommels.

Omdat ons kantoor in Drente is gevestigd, kunnen we vaak geen gebruik maken van fietskoeriers. We hebben kritisch gekeken naar welke verzendoptie het best bij onze missie past. En hebben daarom gekozen voor DPD, die onze paketten CO2 neutraal rondbrengt.

Wij dagen onszelf voortdurend uit om nieuwe manieren te vinden om meer waarde aan het proces toe te voegen. Door onze impact te verkleinen en projecten te ondersteunen die zich richten op regeneratieve processen. Evenals het implementeren van manieren voor verbetering en duurzame werkwijzen binnen Saudade Collective. Bovenal zorgen we ervoor dat wat we maken van hoge kwaliteit is en gemaakt is om lang mee te gaan. Stap voor stap vinden we meer manieren om producten op een deugdzame manier te produceren. Het cureren van ambachtelijke technieken en kunst, in harmonie met de natuur.

Laten we in dit streven moedig zijn, laten we dapper zijn en laten we samen zijn. Voor meer informatie of als je vragen of suggesties hebt, stuur gerust een e-mail.